1+1+1=300% liefde

De kerkklokken hoor ik in de verte luiden. Het is zondagmorgen en ik zit met een prachtig mannetje in mijn armen op de rand van het kraambed in een veel te warme kamer met om mij heen alleen maar liefde……

Een diepgewortelde wens was eindelijk in vervulling gegaan.

42 jaar oud, de biologische klok tikt en het verlangen werd steeds groter maar als alleenstaande was het niet mogelijk.

Al jarenlang verlangden zij samen naar een kind, maar het was niet mogelijk.

Dan komen deze twee wensen bij elkaar. Ze kennen elkaar al vele jaren, weten van elkaars grote verlangen en er is vertrouwen en een zeker weten dat zij elkaar dit geluk kunnen geven.

9 maanden later zit ik daar op de rand van het bed. De eerste nacht is heel erg goed gegaan, met elkaar hebben zij vol liefde gezorgd dat de kraamvrouw en de pasgeborene niets te kort kwamen, hebben zij liefdevol verschoond en haar geholpen bij alle zorgtaken. Dolgelukkige mensen waar voor niets te veel is. We praten over de intense voorgeschiedenis, het proces van zwanger worden, de zwangerschap en de noodzakelijke afspraken die gemaakt moesten worden.

Ik zit erbij en hoor het aan. De tranen branden achter mijn ogen. Zoveel liefde heb ik nog niet eerder meegemaakt. Wat is dit prachtige mannetje wat ik in mijn armen houdt welkom……. Zijn geboorte was een groot feest voor zijn opa die bij de bevalling mocht zijn omdat er helaas geen oma meer was, verplegend personeel in het ziekenhuis die enorm meeleefde. Maar het mooiste feest was voor de verse ouders want het grootste geluk was zijn geboorte!

Als ik even later alleen met de kraamvrouw ben, de controles uitvoer en nog even doorpraat stromen opeens de tranen bij haar. Het geluk is overweldigend en ik voel dat ook. Nog geen jaar geleden waren alleen haar al op leeftijd zijnde vader en zij de enige familie, nu zijn daar twee dolgelukkige families bijgekomen door de komst van haar prachtige zoon. Ik kan niet anders dan haar geluk beamen en neem haar even stevig in mijn armen. Trots ben ik op deze mensen. Zij hebben elkaar gevonden, houden van elkaar en hebben het mooiste aan elkaar kunnen geven.

Dit mannetje word opgevoed door een liefdevolle mamma en twee liefdevolle papa’s.

Afgelopen maanden heb ik weer veel bijzondere momenten en kraamweken meegemaakt, het is druk geweest en erg warm. Maar deze warmte is mij het meest bijgebleven.

1+1+1= 300% Liefde. Ik zal hen nooit vergeten, en ben dankbaar dat ik daar heel dichtbij mocht zijn.

  1. Prachtig zus, ik heb met emotie je mooie stukje gelezen, je voorgesproken vanmiddag bij de bitterballen maakte bij toen al wat los, 3 ouders wat uniek is dat en wat zal dit knaapje veel liefde ontvangen. Mag zeker door vele gelezen worden

  2. Wat een prachtig emotioneel verhaal weer Nicolette. Hoe jij dit verwoord is zo mooi ook voor de 3 mooie mensen achter dit verhaal. Hoe mooi is dat. 1 + 1 + 1 = 300% liefde.