Eerste kennismaking

naast kraamverzorgende ben ik trotse oma
naast kraamverzorgende ben ik trotse oma

Daar is het dan, mijn eigen website op de eerste dag van de zomer van 2016. Dankzij lieve mensen waar ik deze week kraam kan ik nu mijn verhaal en ervaringen delen die ik meemaak in de kraamgezinnen. Het is gelukt! Hoe leuk is dat. Deze week was heel bijzonder. Kramen bij een oud-collega en vriendin geeft het werk een extra dimensie. We hebben samen geschiedenis. Ik weet wat meer van haar achtergrond, ben jaren geleden op hun bruiloft geweest, we kennen elkaar.

Is kramen dan lastiger of stap je daar toch blanco in? Ik heb geleerd om open en eerlijk te zijn, ook bij bekenden. Ik heb geleerd om geen verschil te maken bij wie je ook bent. Mijn doel en verlangen is iedere keer weer om jonge ouders een goede start te geven, informeren en helpen daar waar het kan. Ik hou ontzettend veel van mijn vak, het is zo bijzonder iedere keer weer om binnen te stappen in het leven van mensen die niet weten wat hen te wachten staat, voor wie alles nieuw is maar wiens hart klopt. Dat zeg ik ook altijd : wat er ook gezegd word, luister naar je eigen hart.

Mijn specialiteit is borstvoeding. Naast ervaringsdeskundige ( 4 kinderen alle 4 een jaar borstvoeding gegeven) heb ik door de jaren veel cursussen en scholingen gevolgd en blijf ik dat ook doen. Mijn kracht is denk ik dat ik rust kan brengen in de gezinnen en vertrouwen. Afgelopen week schommelde het gewicht van de pasgeborene, op dag 5 iets aangekomen, op dag 6 gelijk, dag 7 en 8 iets afgevallen… In alle rust alle controles besproken, alles oké, dus geen zorgen, even een nieuw plan gemaakt en blijven vertrouwen in je eigen lichaam. Vandaag op de 9e dag 80 gram gegroeid.

  1. Veel samengewerkt als verloskundige met Nicolette. Een gepassioneerde vrouw die met liefde haar vak beoefent! Veel mensenkennis heeft en vertrouwen brengt in een nieuw gezin! Het is jammer dat ik niet meer ga bevallen want anders zou ik haar als kraamverzorgende willen. 🙂