Vleugel-lam

HELP. Dat is wat ik als eerste van 35 berichten las nadat ik mijn telefoon na een scholing aanzette. Wat was er aan de hand? Bij dochterlief was een duif in gaas gevlogen dat zij en haar lief voor hun balkon gespannen hadden ivm met overlast, maar het arme dier had zich als een rollade helemaal in het gaas gedraaid, kon niet meer loskomen en zou stikken in het gaas als het niet bevrijdt zou worden. Veel reacties en adviezen van overige meelevende familieleden. Ik was al vroeg klaar met de scholing en in de buurt dus ben er naartoe gereden. Het was echt heel zielig, samen met dochterlief hebben we duif uiteindelijk los kunnen knippen van het ingewikkelde gaas en het weer de vrijheid terug kunnen geven…..vleugellam
Vleugel-lam was het dier en zo kun je je ook voelen als je in je kraambed ligt en voor je gevoel niets kan doen. Dat was wat de kraamvrouw voelde waar ik mocht kramen. Een andere start gemaakt dan verwacht omdat de baby dankzij sectio (keizersnee) ter wereld kwam en op dag 4 thuisgekomen voelde de kraamvrouw zich niet zichzelf. De dagen in ziekenhuis en de operatie hadden erin gehakt, daarbij liep het hormonaal ook niet echt lekker, voelde de vader enorm veel liefde voor de pasgeborene wat de moeder niet voelde, verschoonde hij de baby met gemak, zij niet, bleef hij rustig bij huilende baby, wist het te troosten, zij voor haar gevoel niet……. Ik moest aan de duif denken die ik mocht redden. Zo eenvoudig eigenlijk. Je pakt het beestje bij zijn vleugels en de ander knipt het gaas weg en je kan het de vrijheid teruggeven. Was het ook maar zo eenvoudig voor desbetreffende kraamvrouw, even in je armen nemen en zeggen dat zij het fantastisch doet, een goede moeder is van prachtig nieuw leven…… Helaas. Met beetje pijn in je hart neem je dan op de laatste dag afscheid, ook al weet ik zeker dat het goed komt want ouders zijn samen een goed team, maar je wilt het zo graag zien, net als die duif die weer vrolijk wegvloog.
Hoe heerlijk is het dan dat je een foto van vliegende/vrolijke kleindochters krijgt. Zij slaan hun prachtige vleugeltjes nu al uit. Prachtig!

vliegen