Zonder Zorgen

Zonder Zorgen: Letterlijk en figuurlijk. Zomaar een hele week van huis, geen boodschappen, geen huishoudelijk werk, geen bedden verschonen, geen eten koken, geen rekening houden met……Geen Zorgen! Dat was vorige week even een heel groot genot, daarnaast mocht ik meezingen met ons koor op geweldige locaties in het centrum van Berlijn, het beneemt je bijna de adem en ontroerd mij! Ik heb een druk en vol leven, een heerlijk leven maar al20161018_202357s je dan even niets hoeft te organiseren, niet na hoef te denken alleen maar genieten van dat wat er op je af komt is dat extra bijzonder. Samen met mijn slapie Joke (die ook een zeer druk leven heeft) heb ik geweldige tijd gehad en hebben wij het onszelf heerlijk laten verwennen, onze hotelkamer leek soms wel een minibar.

Wat ik wel gemist heb is kramen bij een voorkeursgezin. Daar had ik mij samen met hen erg op verheugd maar zoals al eerder verteld in een vorig bericht is dat baby’s op hun eigen tijd komen. Vaak kan ik er gelukkig rekening mee houden maar deze reis was al lang van te voren gepland en de baby kwam daarbij ook nog een week te laat, aan begin van mijn Berlijnweek kreeg ik van het gezin een prachtige foto van net geboren zoon toegestuurd………

Maar ik heb de sterren van de hemel mogen zingen, tussendoor stil gestaan bij gebeurtenissen thuis.
kaarsje-branden
Het was een belevenis die ik in mijn hart opgeslagen heb en nooit meer zal vergeten.

 

Thuisgekomen mocht ik na 35 jaar intern verhuizen van slaapkamer achter naar slaapkamer voor, opgeknapt door man-en dochterlief, wat een rust! De volgende dag naar Amsterdam om een speciale Mindfulness-bijeenkomst mee te maken voor MS-partners, thema was : Stress. Duidelijk was wel dat ik daar zonder stress zat na zo’n heerlijke week. De dagen daarna oppas-omadagen, dat zijn wel dagen van zorgen, maar zonder zorgen want dat is alleen maar genieten van de liefste schatten. Thuisgekomen werd ik gebeld voor een nieuw kraamgezin maar ik geniet eventjes na van deze reis om daarna weer zorgeloos een frisse nieuwe start te kunnen maken voor volgend gezin

koor-in-berlijn