Hittegolf

Zeeuwse Riviera
Warm, heel erg warm is het tijdens de laatste kraamweek voor de vakantie. We hebben er allemaal last van en puffen wat af. De gordijnen en ramen blijven dicht om zoveel mogelijk warmte buiten te houden. Wat niet buiten blijft is het geweldige geluk wat ook hier weer gevierd word met een nieuw mensenkind. Ik mocht en kon op de valreep getuige zijn van de geboorte van een prachtige baby. Samen met vriendin verloskundige weer een indrukwekkend moment, mede omdat het nu het geslacht van de verwachte baby niet bekend was, en hoe je het ook went of keert, dat maakt het toch heel erg speciaal. Op mijn vraag waarom zij het nog niet wilden weten antwoordde de vader dat we in een wereld leven waarin bijna alles voorspelbaar en gepland is en dat hij daar niet zo blij mee is. Het unieke en spannendste moment in je leven is de Verwachting van een Kind en daarbij hoort volgens hem het nog niet weten wat je gaat krijgen. En het was speciaal: een prachtige vlotte bevalling op de baarkruk, en wat was de verrassing groot : voor de ouders, maar later ook voor het zusje en de grootouders. Huilen van ontroering en blijdschap was het gevolg toen zij zagen (en voelden) dat zij een wonderschoon flink kereltje in hun armen kregen die een enorme keel op kon zetten, Fantastisch. Spannend moment was het geven van borstvoeding omdat kraamvrouw daar erg tegenop zag omdat zij zeer gevoelige tepels heeft en een behoorlijk pijnlijke ervaring bij vorige bevalling/kraamtijd had. Dat was voor mij dus de uitdaging deze kraamweek om dat goed te begeleiden. De baby dronk binnen het uur aan de borst en ik heb erop toegezien dat hij goed aan hapte en door pakte. Goed uitgelegd het belang van drinken ipv zuigen/sabbelen aan de borst……. Zo zijn we een warme prachtige kraamweek ingegaan, heb ik in dit gezin met heel veel succes MyBrestFriend (voedingskussen) ge├»ntroduceerd en dat was voor dit gezin het ei van Columbus. Dankzij dit kussen kon de kraamvrouw supergoed aanleggen en lag de baby goed recht voor haar grote borsten en werd de tepel goed belast. Gevolg: een goed drinkende baby, een kraamvrouw die zonder spanning borstvoeding kon geven en dat kwam enorm goed uit want deze flinke boy wilde zeker in deze zeer warme periode extra vaak drinken. Op dag drie was hij ruim 7 procent afgevallen, op dag 7 was hij al boven zijn geboortegewicht en mocht ik op dag 8 afscheid nemen van een blije moeder en tevreden baby. Komende weken gaan we nieuwe energie opdoen in het heerlijke Zeeland. Welverdiend al zeg ik het zelf.