4 generaties

4 generaties
4 generaties

Weer een bijzondere week achter de rug. Ik zou alleen de opvang in het gezin doen, maar soms heb je dat, er is gelijk een klik en ook al was dit gezin niet echt in mijn “werkgebied” ik zou het niet erg vinden om hier een week te gaan kramen. Dat is ook gebeurd en het was zoals ik bij de eerste kennismaking al aanvoelde……. Gezellig en warm gezin, Een prachtig meisje geboren na 2 geweldige jongens, een cadeau
omdat de vorige kinderen dankzij medisch ingrijpen geboren waren. Een en al geluk straalde de kraamvrouw, een vrolijk mens uit een warm nest. Want dat was wat mij dit kraambed zo opviel, de warmte en geborgenheid van het gezin waar zij uit kwam. Geen afspraken om langs te mogen komen maar elke dag gewoon gezellig om het hoekje kijken en vooral GENIETEN! Op de 2e dag thuis kwamen grootvader en grootmoeder van kraamvrouw. Tegen de 90 maar nog zo vitaal. met tranen in haar ogen en handen om haar gezicht : “Och, och, wat een schatje” stond oma naast het bed bij haar kleindochter en achterkleinkind. Opa aan het voeteneind met tranen in zijn ogen “Wat een Wonder”…… 4 generaties op het kraambed! Ik sta erbij, kijk ernaar en voel de tranen omhoog komen. Tranen van dankbaarheid dat ik hier getuige van mag zijn, maar ook tranen van heimwee naar mijn eigen moedertje. Goddank heeft ook zij dit prachtige wonder in ons leven nog mee mogen maken. Ik ben een dankbaar mens.