te vroeg/te laat

dank Je weet het nooit. Ook al heb je het nog zo ruim gepland, een kind komt toch echt op zijn/haar tijd! Nu ook. Na mijn Oma-oppasdagen was een voorkeursgezin al enkele dagen overtijd, dat kwam goed uit : dacht ik! Maar de baby kwam maar niet en dat terwijl er ondertussen wel kinderen geboren werden. Mijn oma-oppasdagen kwamen steeds dichterbij dus na overleg met kraambureau ben ik gaan werken in een gezin waar wel wat extra zorg nodig was. Na drie dagen wachten tot het kleine (met 37 weken) te vroeg geboren ventje naar huis mocht vanuit het ziekenhuis kon ik weer aan de slag. Starten in een gezin waar de baby al 4 dagen oud is vind ik altijd een uitdaging want in die paar dagen is er al zoveel gebeurd en verteld aan de nieuw geboren ouders : -Wat weten zij inmiddels -hoe gaat het met de baby en de voeding….afijn, het beste is toch gewoon maar weer blanco beginnen. Tranen waren er, niet omdat de vroeggeboorte en zware bevalling een grote impact had maar een vers verdriet om een overleden ouder die deze geboorte niet meer mee mocht maken. Dat is een gemis en daar moet je dan echt wel ruimte voor geven. De pasgeboren baby was klein maar de kraamvrouw had meer dan genoeg borstvoeding. Dat werd gekolfd omdat de baby de kracht niet had om zelf te drinken. Op dag 5 ontdekte ik wel overproductie maar de baby dronk niet uit de borst. Op de 7e dag zijn we een tepelhoedje gaan gebruiken en dat ging goed……alleen, de productie was meer dan baby weg kon drinken met als gevolg enorme pijnlijke stuwing……De roze wolk was allang geen roze voor dit gezin, de pijn en de moeite overheersen en daardoor konden zij niet echt genieten. Wat ik dan vooral belangrijk vind is te luisteren, wat extra zorg geven, beetje extra verwennen en de ouders bemoedigen….er gewoon maar zijn!
Dat dit gewaardeerd werd bleek wel op de 10e en laatste dag want na een week hen verzorgen en beetje verwennen werd ik enorm verwend met een prachtig cadeau waar ik verlegen van werd. Ik doe mijn werk met liefde, als je die liefde teruggekoppeld krijgt dan voel ik mij wederom zeer bevoorrecht en gewaardeerd. Ondertussen kreeg ik bericht van het voorkeursgezin; twee weken overtijd was hun 2e zoon heel snel en gezond geboren. Te laat/ te vroeg…elk kind komt op Zijn eigen tijd.verwennen